Reserveer nu!

Selecteer de data van uw verblijf om de beschikbaarheid te controleren.

Algemene beschikbaarheid
Aankomst
Vertrek
Promo code

Gegarandeerd de beste prijs


Promoties

hotel Van Gogh Newsletter
Speciale promoties
Ontdek onze exclusieve aanbiedingen. Alleen hier verkrijgbaar.
bekijk de promoties hier
U bent ingeschreven op onze nieuwsbrief.
Bedankt!
hotel Van Gogh Newsletter
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de laatste promoties en evenementen

Amsterdam Nachtleven

In Amsterdam kun je elke dag terecht in een van de vele clubs en cafés die de stad rijk is. Of je nu liefhebber bent van elektronische muziek, live muziek, rockbandjes of jazz optredens: in Amsterdam hoef je je in de avonduren geen minuut te vervelen.

Leidseplein & Rembrandtplein

Het Amsterdamse nachtleven speelt zich grotendeels af op de twee grote pleinen: het Leidseplein en het Rembrandtplein. Hier vind je een groot aanbod clubs en (studenten)cafés. Op het Leidseplein kun je ook terecht voor live muziek en Ierse pubs.

Concerten

Voor grote concerten zit je goed in de Ziggo Dome, Amsterdam ArenA en de Heineken Music Hall in Amsterdam Zuid-Oost.

Gayscene

De gayscene speelt zich juist af in de Reguliersdwarsstraat en de Warmoestraat.

Pubcrawl

Als je niet goed weet waar heen te gaan is een goede keus om voor een Pub Crawl te gaan. Er zijn 2 pubcrawls; Leidseplein pubcrawl en Red Light District pub crawl. Een kaartje voor de Leidseplein pubcrawl kost €19.95. Reserveer je plek in de pubcrawl aan de balie van Hotel van Gogh! In je kaartje zit inbegrepen een drankje (bier, wijn of frisdrank) bij elke locatie, een gratis shot bij de eerste 3 locaties, gratis toegang tot alle 6 locaties van de avond. Tussen 20:30 en 21:00 kunt u genieten van onbeperkte vodka shots. Deze pubcrawl staat bekend de grootste in Europa te zijn en bied meer dan aleen gratis drankjes en toegang tot clubs. Elke nacht is legendarisch. De Red Light District pubcrawl is ideaal als je niet opzoek bent naar een wilde clubnacht. Deze pubcrawl brengt je naar de beste bars van de wallen. Een kaartje voor de Red Light District pubcrawl kost €16.95.  Bij beide pub crawl ontvang je ook nog een gratis souvenir T-shirt.

Cafes

Doordeweeks mogen bars en cafés in het centrum van Amsterdam tot 01.00 uur geopend zijn, in het weekend tot 03.00 uur.

Clubscene

Danceclubs zijn vaak in het weekend tot 04.00 uur open. In Amsterdam vind je ook een aantal ‘nachtcafés’, deze cafés mogen doordeweeks tot 04.00 uur en in het weekend tot 05.00 uur open zijn. Bovenstaande tijden zijn richtlijnen.

Het Amsterdamse nachtleven is qua dresscode meestal vrij casual. Met jeans en sneakers kom je vaak gewoon naar binnen, mits je er verder verzorgd (en nuchter) uitziet. Baseballpetjes vallen echter niet goed in de smaak, net als grote groepen mannen. Slechts een select aantal clubs in Amsterdam hanteren een strikte dresscode, waaronder Jimmy Woo en Escape. Dit verschilt over het algemeen wel per avond.

In sommige clubs kun je nog altijd gratis naar binnen (vooral als vrouw zijnde!) maar bij het merendeel betaal je aan de deur gewoon entree. De prijs kan variëren van €5 tot €20. De meeste clubs geven korting als je voor 23.00 uur binnen bent. Voor liveoptredens bij Paradiso en de Melkweg is het aan te raden je ticket van tevoren te kopen. Bij beide locaties betaal je bovendien lidmaatschap, van ongeveer €4.